Recept

Tuřín s karamelovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32337

Ingredience

5 dl Bujón hovězí
2 ks Cibule
20 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
1,5 kávová lžička Sůl
1 kg Tuřín

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 529kJ
12% Sacharidy 43 g
17% Tuky 13 g
1219% Sodík 24 g
37% Bílkoviny 21 g

Tuřín s karamelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupaný tuřín omyjeme a nakrájíme na nudličky.

2

Vložíme do hrnce, zalijeme O,5 l hovězího bujónu a vaříme 30 minut doměkka. Měkký tuřín scedíme a vývar zachytíme.

3

Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Poté ji v hrnci na rozpáleném másle zpěníme dorůžova, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání si připravíme jíšku, kterou zředíme zachyceným vývarem z tuřínu. Při mírné teplotě omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

4

V pánvi bez omastku si rozpustíme cukr na karamel, přimícháme drcený kmín, 1 lžíci octa, krátce povaříme a karamelovou směs zamícháme do zahuštěné omáčky. Dochutíme solí, vložíme uvařený tuřín, prohřejeme a odstavíme. Nakonec přimícháme drobně pokrájené bylinky - petrželku a kopr.

Poznámka

Tuřín v karamelové omáčce podáváme k uvařeným bramborům, nebo jako přílohu k vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept