Nákyp z cuket a sýra v listovém těstu
90 min.
Ingredience
- 400gramůListové těsto
 - 500gramůCuketa
 - 1kusChilli paprička
 - 4lžíceOlej olivový
 - 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1lžičkaKmín celý
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 200gramůJogurt bílý
 - 1hrstMáta
 - 200gramůSýr Feta
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
47 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mražené těsto necháme povolit. Cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka, česnek oloupeme a obojí nasekáme nadrobno. Rozpálíme 2 lžíce oleje a cca 5 minut na něm orestujeme cukety, chilli, česnek a rajčata. Osolíme, opepříme a dochutíme římským kmínem.
 - 2Vejce rozmícháme metličkou s jogurtem a pepřem. Troubu rozpálíme na 180 °C. Sýr rozdrobíme, mátu opláchneme, několik lístků odložíme a zbytek nasekáme.
 - 3Rozválíme těsto a cca 1/3 vyložíme vymazanou formu. Rozdělíme na něj 1/2 cuket, sýra, máty a jogurtové směsi. Zakryjeme těstem, zlehka potřeme olejem a rozdělíme na něj zbývající směs. Zakryjeme zbylým těstem.
 - 4Žloutek rozmícháme se zbytkem oleje a potřeme jím horní vrstvu těsta. Pečeme 40-45 minut do zlatohněda. Nakrájíme, dozdobíme mátovými lístky a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.