Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32364

Ingredience

120 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
50 g Solamyl - bramborový škrob
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 201kJ
12% Sacharidy 43 g
14% Tuky 11 g
2% Sodík 31 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bratislavské sušenky postup přípravy receptu:

1

Mouku s kypřícím práškem a cukr prosejeme na vál, přidáme solamyl, pokrájené změklé máslo a rozmíchané vejce. Vypracujeme hladké těsto, které na moukou posypaném vále vyválíme. Z placky vykrajujeme různé tvary, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Poznámka

Upečené sušenky můžeme zdobit polevou podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept