Bratislavské sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bratislavské sušenky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32364 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Solamyl - bramborový škrob |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 42,1mg |
Vláknina | 5,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bratislavské sušenky postup přípravy receptu:
1 | Mouku s kypřícím práškem a cukr prosejeme na vál, přidáme solamyl, pokrájené změklé máslo a rozmíchané vejce. Vypracujeme hladké těsto, které na moukou posypaném vále vyválíme. Z placky vykrajujeme různé tvary, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. |
Poznámka
Upečené sušenky můžeme zdobit polevou podle chuti.