Slepované hvězdičky s polevou

58 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
43 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
16 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílková poleva [32368]:
  • 2
    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
  • 3
    Na vále z prosáté mouky, cukru, vajec a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň 1/2 hodiny odležet. Poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme hvězdičky 3 velikostí.
  • 4
    Hvězdičky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Po upečení je necháme vychladnout. Po obvodu potřeme bílkovou polevou 2 větší hvězdičky, celou potřeme jen nejmenší hvězdičku. Když je poleva zaschlá, spojíme všechny hvězdičky krémem tak, aby nejmenší hvězdička byla navrchu.
  • 5
    Krém připravíme utřením změklého másla s prosátým cukrem a přimícháním marmelády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.