Jednoduchý recept

Linecká srdíčka s růžovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32383

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
140 g Cukr moučkový
350 g Mouka pšeničná hladká
250 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na polevu
150 g Cukr moučkový
1 špetka Potravinářská barva
1 ks Vaječný bílek slepičí
Na obalení
2 polévková lžíce Kokos strouhaný
Na slepení
2 polévková lžíce Marmeláda rybízová

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 366kJ
20% Sacharidy 72 g
39% Tuky 29 g
1% Sodík 13 mg
11% Bílkoviny 6 g

Linecká srdíčka s růžovou polevou postup přípravy receptu:

1

Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru, z másla, žloutků a citronové kůry. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj srdíčka.

2

Srdíčka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v předehřáté troubě.

3

Vždy dvě srdíčka slepíme rybízovou marmeládou, povrch a boky slepeného srdíčka natřeme polevou, když začne tuhnout, obalíme boky v kokosu.

4

Polevu připravíme utřením cukru s bílkem. Když je poleva hotová, obarvíme ji špetkou růžového bretonu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept