Linecká srdíčka s růžovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linecká srdíčka s růžovou polevou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32383 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
140 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na polevu | |
---|---|
150 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Potravinářská barva |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na obalení | |
2 polévková lžíce | Kokos strouhaný |
Na slepení | |
2 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 130,1mg |
Draslík | 17,4mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Kokos strouhaný, Marmeláda rybízová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Linecká srdíčka s růžovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru, z másla, žloutků a citronové kůry. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj srdíčka. |
2 | Srdíčka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v předehřáté troubě. |
3 | Vždy dvě srdíčka slepíme rybízovou marmeládou, povrch a boky slepeného srdíčka natřeme polevou, když začne tuhnout, obalíme boky v kokosu. |
4 | Polevu připravíme utřením cukru s bílkem. Když je poleva hotová, obarvíme ji špetkou růžového bretonu. |