Jednoduchý recept

Podkrkonošská couračka z kyselého zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32385

Ingredience

1,5 kávová lžička Cukr krupice
0,5 l Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
250 g Zelí kysané
300 g Brambory

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 926kJ
5% Sacharidy 20 g
15% Tuky 12 g
12% Sodík 247 mg
19% Bílkoviny 10 g

Podkrkonošská couračka z kyselého zelí postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, uvařené scedíme, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

2

V 1/2 litru mléka trochu rozkvedláme 2 lžíce mouky a 2 vejce.

3

Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a dáme do kastrolu s 1/2 litrem vody. Zelí vaříme přibližně 10 minut, pomalu přilijeme mléko s vejci a za stálého míchání přivedeme k varu. Polévku dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí) nebo přilijeme 2-3 cl láku ze zelí a pomalu ji vaříme ji asi 5 minut.

4

Nakonec dáme do polévky lžíci másla a podáváme s pokrájenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept