Mandlové rohlíčky s polevou

23 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru s vanilkou, strouhaných mandlí, změklého másla, žloutků. Z těsta vyválíme váleček, rozdělíme ho na stejné dílky, které opět vyválíme a tvarujeme z nich malé rohlíčky.
  • 2
    Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
  • 3
    Po vychladnutí oba konce rohlíčků namáčíme v čokoládové polevě.
  • 4
    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.