Jednoduchý recept

Bramborový nákyp s hráškem a rajčatovou omáčkou

  • Tunis
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32400

Ingredience

Nákyp
1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
2 ks Cibule
2 kávová lžička Harissa pasta
300 g Hrášek mražený
4 ks Hřebíček
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
100 ml Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek
Omáčka
1 ks Cibule
2 kávová lžička Harissa pasta
0,5 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Rajčata
1 špetka Sůl
300 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 208kJ
18% Sacharidy 64 g
30% Tuky 22 g
39% Sodík 781 mg
40% Bílkoviny 22 g

Bramborový nákyp s hráškem a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory, rozčtvrtíme a v osolené vodě vaříme 20-25 minut. Mezitím oloupeme česnek a cibule, nakrájíme nahrubo a cca 5-7 minut orestujeme dozlatova na 4 lžících rozpáleného oleje.

2

Hrášek nasypeme do vody, přidáme bobkový list a hřebíček, přivedeme k varu, cca 5 minut povaříme. Opláchneme petrželku, lístky nasekáme.

3

Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme na hrubší kaši. Hrášek necháme okapat na cedníku, vyjmeme bobkový list a hřebíček, vývar odložíme. Do brambor vmícháme cibuli, česnek, hrášek a petrželku.

4

Troubu rozpálíme na 225 °C, nákypovou formu vymažeme tukem. Harissu smícháme se 4 lžícemi vývaru z hrášku, přidáme vejce, ochutíme solí a pepřem, vmícháme do brambor. Směs přemístíme do formy, urovnáme, pokapeme zbytkem oleje a pečeme cca 25-30 minut dohněda.

5

Připravíme omáčku. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme, na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme rajčata a za stálého míchání dusíme cca 4 minuty, dokud se tekutina neodpaří. Ochutíme římským kmínem, koriandrem, přilijeme zbytek vývaru z hrášku a zeleninový vývar. Povaříme cca 10 minut, poté vmícháme protlak a harissu, osolíme a opeříme.

6

Upečený nákyp nakrájíme na kousky a podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept