Recept

Podkrkonošská hladká Ančka s cibulí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32406

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 l Mléko plnotučné
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 342kJ
9% Sacharidy 34 g
18% Tuky 13 g
15% Sodík 295 mg
31% Bílkoviny 17 g

Podkrkonošská hladká Ančka s cibulí postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory ve slupce uvaříme v mírně osolené vodě (1 lžička soli + 2 litry vody). Uvařené scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky.

2

Uvaříme vejce natvrdo - vaříme je 8-10 minut. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na plátky.

3

Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce se lžičkou kmínu, zalijeme 2,5 dl vody, uvaříme ji doměkka - vaříme ji asi 15-20 minut. Pak cibuli s vývarem rozmixujeme.

4

V dalším hrnku svaříme mléko, do kterého zamícháme hladkou mouku (dáme pozor, aby se nám neudělaly hrudky), přidáme rozmixovaný vývar s cibulí a polévku pomalu povaříme ještě 5 minut. Dochutíme solí, octem a přimícháme omytý drobně pokrájený kopr.

5

Před podáváním dáme do talířů kostky brambor a vajíčka. Zalijeme je hladkou Ančkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept