Recept

Podkrkonošská hladká Ančka s liškami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32408

Ingredience

300 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín mletý
500 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 976kJ
4% Sacharidy 15 g
22% Tuky 16 g
14% Sodík 280 mg
14% Bílkoviny 8 g

Podkrkonošská hladká Ančka s liškami postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit.

2

Očistíme a omyjeme čerstvé lišky, přidáme je vařit k bramborům. Polévku vaříme při mírné teplotě asi 20 minut.

3

Ve smetaně rozkvedláme mouku, vajíčka a vaječnou směs přimícháme do polévky, až jsou brambory s liškami téměř uvařené.

4

Hladkou Ančku s liškami dochutíme bílým pepřem, octem, solí, případně i cukrem, necháme přejít varem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept