Recept

Houbová polévka se smaženými vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32416

Ingredience

250 g Brambory
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 polévková lžíce Libeček
10 g Masox
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 014kJ
8% Sacharidy 30 g
47% Tuky 35 g
14% Sodík 276 mg
21% Bílkoviny 12 g

Houbová polévka se smaženými vejci postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme brambory, čerstvé houby (hříbky, lišky), mrkev, celer a cibuli.

2

Libeček i kopr omyjeme, kopr jemně nakrájíme. Zeleninu s houbami pokrájíme na kostičky.

3

Do hrnce si dáme rozehřát 20 g másla, přimícháme k němu hladkou mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme 1,2 litrem horké vody, kterou postupně přiléváme, abychom jíšku rozpustili dohladka. Poté vodu přivedeme k varu, vložíme do ní všechnu pokrájenou zeleninu i s houbami, snížíme teplotu a polévku pomalu vaříme. Přidáme sůl, pepř, kmín, stonek libečku, Masox a vaříme zeleninu do měkka.

4

Ke konci vaření vyjmeme z polévky celou cibuli a libeček.

5

Přimícháme sladkou smetanu, dochutíme octem.

6

V pánvi na másle (30g) usmažíme 2 vajíčka, která mírně osolíme. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme smaženými vajíčky, které posypeme koprem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept