Salát z marinovaných hrušek v zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z marinovaných hrušek v zázvoru
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32419 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
70 ml | Citronová šťáva |
120 ml | Dresink Vinaigrette |
200 g | Hrušky sušené |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Pečivo pšeničné jemné tukové |
3 g | Pepř bílý |
500 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
5 g | Zázvor mletý |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 320,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky sušené, Pepř bílý, Sůl, Zázvor mletý, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dresink Vinaigrette, Máslo čerstvé, Pečivo pšeničné jemné tukové, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z marinovaných hrušek v zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Do nekovové nádoby naskládáme vrstvu sušených hrušek. Citronovou šťávu smícháme se zázvorem, cukrem, solí, pepřem, a nalijeme ji na hrušky. Nádobu přikryjeme a necháme 3 hodiny v chladnu odležet. |
2 | Listy salátu opereme a necháme okapat. Marinované hrušky podélně rozpůlíme a smícháme s listy salátu. Na kostičky nakrájenou housku opečeme na másle a přidáme do salátu. Těsně před servírováním pokapeme zálivkou vinaigrette. |