Recept

Velikonoční polévka s bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32432

Ingredience

1 polévková lžíce Chudobka květ
1 polévková lžíce Kopřiva
1 polévková lžíce Listy jahodník
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pampeliškové listy
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Řeřicha
1 polévková lžíce Šťovík
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 889kJ
5% Sacharidy 18 g
54% Tuky 40 g
15% Sodík 307 mg
9% Bílkoviny 5 g

Velikonoční polévka s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Polotvrdé žemle nakrájíme na kostičky a v pánvi je osmažíme na rozpáleném másle (2 lžíce) dozlatova.

2

V hrnci rozpustíme další lžíci másla, přimícháme k němu 1 lžíci mouky a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, ke které postupně, za stálého míchání, přilijeme 1 litr vody. Přidáme sůl a pomalu polévku přivedeme k varu.

3

Všechny jarní bylinky: listy kopřivy, lísty šťovíku, sedmikrásky, pažitku, petrželku kudrnku, řeřichu, listy pampelišek, listy jahodníku omyjeme a drobně pokrájíme.

4

V pánvi na másle - 2 lžíce - podusíme všechny bylinky, které dáme vařit do polévky s rozvařenou jíškou. Přimícháme rozkvedlaný žloutek ve smetaně a dosolíme podle chuti. Bylinky povaříme přibližně 5 minut.

5

Polévku podáváme s opraženou žemlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept