Vánoční oplatky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční oplatky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 32444 |
Kategorie: | Vánoční cukroví |
Ingredience
90 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
40 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko plnotučné |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 61,4mg |
Draslík | 13,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 783,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vánoční oplatky postup přípravy receptu:
1 | V míse rozkvedláme mléko s cukrem, 30 g rozpuštěného másla, hladkou moukou, vejcem a vanilkovým cukrem. |
2 | Formu na pečení oplatek potřeme zbylým rozpuštěným máslem, nalijeme na ni trochu těsta, uzavřeme a upečeme postupně oplatky. |
3 | Po upečení oplatky položíme na pracovní desku, aby se nezkroutily. |
4 | Můžeme podávat teplé i studené. |