Jednoduchý recept

Špagety s bazalkou a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 32445

Ingredience

30 g Bazalka
100 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
20 g Sůl
2500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
400 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 776kJ
21% Sacharidy 77 g
40% Tuky 30 g
98% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Špagety s bazalkou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

2

Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3

Polovinu lístků bazalky posekáme najemno, druhou polovinu vložíme do pánve s rozpáleným olejem a krátce orestujeme. Vyndáme je z pánve, položíme na ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného tuku. Do pánve vsypeme posekanou bazalku s prolisovaným česnekem, orestujeme, osolíme a opepříme. Přídáme do pánve špagety, promícháme a prohřejeme.

4

Těstoviny rozdělíme na talíře a ozdobíme orestovanými celými lístky bazalky. Porce nakonec posypeme strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept