Recept

Kalcovina - polévka s uzeným a chlebem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32450

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
150 g Kapusta hlávková
1 kávová lžička Kmín drcený
10 g Masox
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 krajíc Uzené maso vařené
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 049kJ
3% Sacharidy 11 g
140% Tuky 105 g
15% Sodík 302 mg
17% Bílkoviny 10 g

Kalcovina - polévka s uzeným a chlebem postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a kapustu očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list a kmín. Polévku přivedeme k varu, pak ztlumíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 15-20 minut.

2

Mezitím očistíme cibuli, rozpůlíme ji a nakrájíme na tenká kolečka. 4 krajíce chleba pokrájíme na kostičky. Uzené maso (zbytky) pokrájíme též na širší nudličky.

3

Nejdříve si v pánvi na sádle (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájený chléb, promícháme a cibuli s chlebem osmažíme dozlatova, směs rozdělíme do talířů.

4

V druhé pánvi na sádle (2 lžíce) osmažíme dozlatova pokrájené uzené maso, vyjmeme ho a rozdělíme do talířů s chlebem. Na zbývající omastek po uzeném masu rozklepneme 4 vajíčka - usmažíme 4 volská oka. Vajíčka osolíme, opepříme a posypeme špetkami červené papriky.

5

Celý proces smažení (cibule s chlebem, maso a vejce) musí proběhnout rychle, během vaření zeleninové polévky).

6

Když je zelenina měkká, polévku dochutíme masoxem a vařící nalijeme do talířů s připravenými ingrediencemi.

7

Na každou porci polévky položíme usmažené volské oko (sázené vejce) a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept