Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32461

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr třtinový
200 g Garnát obecný
250 g Nudle vaječné
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka Ketjap
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
1,5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
1 špetka Sůl
250 g Vepřová kýta
350 g Zelí čínské
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 278kJ
16% Sacharidy 57 g
25% Tuky 19 g
21% Sodík 423 mg
66% Bílkoviny 37 g

Bamigoreng postup přípravy receptu:

1

Nudle vaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, poté zprudka zchladíme, necháme okapat.

2

Zelí očistíme, omyjeme, listy nakrájíme na široké pruhy a košťály na tenké nudličky. Papriku očistíme a společně s masem posekáme také na nudličky. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek, najemno nasekáme.

3

Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nudle. Vyjmeme a odložíme stranou. V pánvi zprudka cca 2 minuty osmahneme maso a zelené košťály. Přidáme cibuli, česnek, zázvor, zelí a papriku, společně restujeme další 2 minuty. Ochutíme lžičkou pasty sambal. Vmícháme garnáty, sójovou omáčku, cukr a nudle, vše prohříváme za stálého míchání 3 minuty. Dochutíme solí a ketjap manis.

4

Rozdělíme na talíře, přidáme zbytek pasty sambal a podáváme.

Poznámka

garnáti musí být tepelně upravení a vyloupaní nudle-tenké čínské vaječné nudle zázvor cca 2 cm velký kousek

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept