Recept

Krémová polévka s kerblíkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32470

Ingredience

400 g Brambory
70 g Celer bulvový
70 g Dýně
1,5 polévková lžíce Kerblík
1 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 084kJ
6% Sacharidy 22 g
138% Tuky 104 g
17% Sodík 348 mg
10% Bílkoviny 6 g

Krémová polévka s kerblíkem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev, petržel, dýni, brambory a celer omyjeme a pokrájíme na kousky. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, zalijeme litrem vody a dáme vařit. Přimícháme sůl, pepř, pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Pak přimícháme sladkou smetanu, necháme ji přejít varem, polévku odstavíme z plotny a necháme několik minut zchladnout.

2

Omytý kerblík drobně pokrájíme.

3

Vše rozmixujeme na krémovou polévku, pokud je chladnější,přihřejeme, případně dosolíme podle chuti, přimícháme pokrájený kerblík a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept