Jednoduchý recept

Těstoviny v rajčatové omáčce s ricottou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 32473

Ingredience

30 ml Balsamico ocet
150 g Cibule
10 g Cukr moučkový
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
800 g Rajčata
40 g Ricotta
300 g Rukola
50 g Sýr Gruyére
20 g Sůl
400 g Těstoviny Pappardelle
2500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 576kJ
25% Sacharidy 89 g
26% Tuky 20 g
102% Sodík 2 g
39% Bílkoviny 22 g

Těstoviny v rajčatové omáčce s ricottou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

2

Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

3

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

4

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, necháme osmahnout dorůžova, přidáme rajčata a podusíme asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, zakápneme balsamicem, vmícháme posekanou rukolu. Na talíře rozdělíme papardelle, přelijeme je omáčkou, posypeme strouhaným gruyérem a rozdrobenou ricottou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept