Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32477

Ingredience

250 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
3 hrst Kopřiva
20 g Masox
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 838kJ
11% Sacharidy 39 g
36% Tuky 27 g
12% Sodík 247 mg
19% Bílkoviny 11 g

Krémová kopřivačka postup přípravy receptu:

1

V pánvi na másle (30 g) osmažíme dozlatova tvrdší chléb, který jsme si před tím nakrájeli na kostičky.

2

Omyté kopřivové mladé listy (na jaře) omyjeme, vložíme do hrnce s litrem vody a povaříme je asi 4-5 minut. Pak je scedíme, ale vývar zachytíme.

3

Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Do smetany rozšleháme vajíčka.

4

V druhém hrnci na 20 g másla zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, ke které postupně přiléváme vývar z kopřiv a přivedeme k varu. Když se polévka začne vařit, přidáme masox. Po 5 minutách přimícháme smetanu s vejci a pomalu za stálého míchání polévku vaříme dalších 5-7 minut.

5

Pak do ní vložíme uvařené kopřivy, krátce povaříme 1-2 minuty. Hrnec s polévkou odstavíme z plotny a vše rozmixujeme.

6

Polévku případně dochutíme pepřem a solí. Podáváme ji s osmaženými kostičkami chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept