Recept

Mléčná kopřivová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32481

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Kopřiva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 ks Žemle tuková
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 330kJ
7% Sacharidy 26 g
27% Tuky 21 g
16% Sodík 325 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mléčná kopřivová polévka postup přípravy receptu:

1

Žemle pokrájíme na kostičky, v pánvi na másle (30 g) je osmažíme dozlatova.

2

Omyté kopřivové listy omyjeme a povaříme 5 minut v 1 litru osolené vody. (Sbíráme vrcholky mladých kopřiv.)

3

Uvařené kopřivy scedíme, vývar zachytíme. Kopřivy rozmixujeme.

4

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpuštěném másle (20 g) ji zpěníme, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku.

5

Postupně přiléváme vývar z kopřiv a mícháme, abychom neměli hrudky. Když se polévka začne vařit, přidáme zakysanou smetanu s rozšlehaným vejcem. Stále mícháme, po 5 minutách vaření přidáme rozmixované kopřivy, pomalu vaříme dalších 5 minut.

6

Polévku dochutíme pepřem a solí. Podáváme ji s osmaženými kostičkami žemle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept