Lasagne s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s krevetami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 32484 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Cibulka jarní |
500 g | Krevety tygří - loupané |
400 g | Lasagne |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
300 ml | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 193,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Lasagne, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přidáme lasagne, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. |
2 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, plátky položíme vedle sebe na utěrku, necháme okapat. |
3 | Mrkev nakrájíme na kolečka, cibulku na špalíčky, cibuli nadrobno. |
4 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme mrkev s cibulkou, loupané krevety, krátce orestujeme, podlijeme vínem. Necháme z poloviny vyvařit, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Plátky lasagní proložíme vrstvou zeleniny a krevet se smetanou a podáváme. |