Krkonošská libečková česnečka- opiška

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
312 mg
Cukr
58 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova, česnek utřeme se solí.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu litr vody, přimícháme máslo, česnek, libeček, kopřivy a hrnec odstavíme z plotny. Bylinky nevaříme.
  • 3
    Polévku rozlijeme do talířů, podáváme k ní osmažený chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 4. 9. 2017
Krkonošská libečková česnečka- opiška
Výborná polévka. Přidala jsem brambory, aby byla sytivější.