Recept

Krkonošská libečková česnečka- opiška

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krkonošská libečková česnečka- opiška 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32491
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 stroužek Česnek
300 g Chléb konzumní
2 polévková lžíce Kopřiva
1 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 197kJ
11% Sacharidy 40 g
15% Tuky 11 g
15% Sodík 303 mg
11% Bílkoviny 6 g
Krkonošská libečková česnečka- opiška

Krkonošská libečková česnečka- opiška postup přípravy receptu:

1

Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova, česnek utřeme se solí.

2

V hrnci přivedeme k varu litr vody, přimícháme máslo, česnek, libeček, kopřivy a hrnec odstavíme z plotny. Bylinky nevaříme.

3

Polévku rozlijeme do talířů, podáváme k ní osmažený chléb.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Makronka
Krkonošská libečková česnečka- opiška
Výborná polévka. Přidala jsem brambory, aby byla sytivější.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept