Recept

Krkonošské kyselo z kyselého mléka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32497

Ingredience

1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 l Mléko acidofilní
1,3 dl Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
400 g Brambory
30 g Mouka polohrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 545kJ
9% Sacharidy 31 g
26% Tuky 20 g
15% Sodík 304 mg
36% Bílkoviny 20 g

Krkonošské kyselo z kyselého mléka postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory ve slupce uvaříme doměkka v 5 dl vody, pak je scedíme a oloupeme. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Do hrnce si dáme uvařit 1 litr vody se solí, kmínem, a když přijde voda k varu, zmírníme teplotu, promícháme - uděláme vír a pomalu, postupně do vody rozklepneme 4 vejce. Vaříme je velmi zvolna, přibližně 3-5 minut. Když jsou vejce zatuhlá, vyjmeme je opatrně děrovanou naběračkou a odložíme na talíř.

3

Zakysanou smetanu si dobře promícháme s polohrubou moukou a pomalu ji nalijeme do vývaru z vajec. Za stálého míchání krátce povaříme.

4

Hrnec s 1 litrem kyselého mléka dáme do předem vyhřáté trouby. Ohříváme ho tak dlouho, dokud se nám z z mléka neutvoří řídký tvaroh. (Ohříváme ho při 180°C přibližně 20-30 minut.) Tvaroh potom přecedíme přes síto a přimícháme ho do smetanového vývaru. Polévku, pokud je hustá, zředíme podle chuti syrovátkou z tvarohu.

5

Do kysela dáme vejce, kopr, dochutíme solí a vejce prohřejeme. Do talířů položíme pokrájené uvařené brambory, zalijeme kyselem, do každé porce dáme vejce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept