Recept

Makarony s kuličkami Stroganov

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32499

Ingredience

60 g Cibule
750 g Hovězí maso mleté
125 ml Hovězí vývar základní
2 kávová lžička Hořčice
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl
60 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
500 g Špagety, Makarony
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 987 kcal
Kilojoule 4 132kJ
31% Sacharidy 110 g
41% Tuky 31 g
36% Sodík 730 mg
111% Bílkoviny 62 g

Makarony s kuličkami Stroganov postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.

2

Mleté maso promícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Postupně z něho tvarujeme kuličky, obalíme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře.

3

Rozpálíme olej a polovinu másla na pánvičce, masové kuličky v něm při střední teplotě postupně opečeme.

4

Na zbývajícím másle opečeme kolečka cibule doměkka, přidáme přepůlené žampiony, podusíme je. Přilijeme vývar s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného zamíchání povaříme. Ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr do omáčky vmícháme zakysanou smetanu. Na talíře dáme těstoviny, přidáme masové kuličky s omáčkou a posypeme sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept