Makarony s kuličkami Stroganov - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s kuličkami Stroganov
Makarony s kuličkami Stroganov
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32499 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
750 g | Hovězí maso mleté |
125 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Smetana zakysaná 14% |
500 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
60 ml | Víno bílé |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 133,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Špagety, Makarony, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Makarony s kuličkami Stroganov postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. |
2 | Mleté maso promícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Postupně z něho tvarujeme kuličky, obalíme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře. |
3 | Rozpálíme olej a polovinu másla na pánvičce, masové kuličky v něm při střední teplotě postupně opečeme. |
4 | Na zbývajícím másle opečeme kolečka cibule doměkka, přidáme přepůlené žampiony, podusíme je. Přilijeme vývar s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného zamíchání povaříme. Ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr do omáčky vmícháme zakysanou smetanu. Na talíře dáme těstoviny, přidáme masové kuličky s omáčkou a posypeme sekanou petrželkou. |