Telecí perkelt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí perkelt
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 325 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Protlak rajčatový |
20 g | Sůl |
750 g | Telecí plec |
150 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 324,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí perkelt postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je a ve vlastní šťávě dusíme. |
3 | Když je šťáva vydušená na tuk, zaprášíme maso prosátou moukou, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Znovu krátce osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Dobře zamícháme. |
4 | Za občasného promíchání dusíme maso doměkka. |
5 | Nakonec měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu, omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě podusíme. |