Zázvorky s bílkovou polevou
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 280gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceZázvor mletý
- Na polevu
- 140gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
313 mg
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Šlehačem ušleháme vejce a žloutky s cukrem, přimícháme zázvor a mouku, na válu vypracujeme hladké těsto.
- 2Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
- 3Když zázvorky vychladnou, poléváme bílkovou polevou a necháme alespoň dva týdny uležet.
- 4Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.