Zázvorky se Solamylem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorky se Solamylem
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32513 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Soda jedlá |
50 g | Solamyl - bramborový škrob |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 71,3mg |
Vláknina | 833,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Soda jedlá, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zázvorky se Solamylem postup přípravy receptu:
1 | Šlehačem ušleháme vejce s cukrem, přimícháme zázvor, oba druhy mouku, sodu a Solamyl a na válu vypracujeme hladké těsto. |
2 | Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem a do druhého dne necháme odpočinout. Teprve poté pečeme v předehřáté troubě. |
3 | Upečené zázvorky necháme alespoň dva týdny odležet. |