Sýrové chlebíčky smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové chlebíčky smažené
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 3252 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
8 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 191,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 711,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrové chlebíčky smažené postup přípravy receptu:
1 | Metlou vejce ušleháme do pěny a osolíme. Do rozšlehaných vajec přisypeme najemno nastrouhaný sýr a najemno nakrájenou petrželovou nať. Vše řádně rozmícháme. |
2 | Plátky veky pokapeme mlékem a poté omočíme v připravené směsi z vajec a sýru. |
3 | Omočené plátky osmažíme po obou stranách na rozpáleném tuku. |
4 | Hotové chlebíčky podáváme teplé a ozdobené plátky rajčat a snítkou petrželové natě. |