Penne s kuřecími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s kuřecími játry
Penne s kuřecími játry
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32535 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
350 g | Játra kuřecí |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Penne |
120 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 320,5mg |
Draslík | 296,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Pomeranče, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Penne s kuřecími játry postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a udržujeme teplé. Kuřecí játra začistíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Nakrájenou cibuli na kostičky osmažíme na másle cibuli doměkka. Přidáme drcený česnek, kuřecí játra, pomerančovou kůru a bobkové listy a mícháme asi 3 minuty. Potom játra děrovanou naběračkou vyjmeme. Do hrnce nalijeme červené víno, rajčatový protlak a smetanu, zamícháme a zredukujeme. |
3 | Do omáčky vložíme kuřecí játra a prohřejeme je. Osolíme a opepříme. Na talíře upravíme těstoviny a přelijeme játrovou omáčkou. |