Vínový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vínový nákyp
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 32542 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
170 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Krupice dětská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Strouhanka |
5 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 312,7mg |
Draslík | 171,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Strouhanka, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vínový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Žloutky se 150g moučkového cukru mícháme do pěny. Přidáme strouhanku a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme. |
2 | Těsto vlijeme do máslem vymazané a krupičkou vysypané nákypové formy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 25-30 minut. |
3 | Asi v polovině doby pečení nákyp zalijeme bílým vínem. |
4 | Podáváme poprášený zbylým moučkovým cukrem. |