Oříškové tyčky s polevou

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z prosáté mouky, mletých oříšků, cukru, kakaového prášku, skořice, mletého hřebíčku, nastrouhané citrónové kůry, změklého másla a žloutků vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho uložíme alespoň na hodinu do chladničky.
  • 2
    Poté těsto po částech vkládáme do strojku a oddělujeme stejně dlouhé tyčky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
  • 3
    Když tyčky vychladnou, namáčíme je do půlky čokoládovou polevou.
  • 4
    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.