Polévka s jehněčím mozečkem

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer, cibuli, česnek a petržel očistíme a omyjeme.
  • 2
    Jehněčí mozeček, plíčky, srdce a játra omyjeme. Maso dáme do studené vody (2 litry). Přidáme očištěnou nepokrájenou zeleninu, celou jednu očištěnou cibuli i s hnědou slupkou a sůl (0.50 lžíce). Přiložíme ještě kuličky černého pepře, nové koření, bobkový list a maso vaříme doměkka (asi 45 minut). Potom vývar scedíme a zachytíme.
  • 3
    Játra, plíčky a srdce pokrájíme na nudličky, mozeček odblaníme a pokrájíme na kousky. Oloupanou druhou cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na másle (2 lžíce) ji podusíme, přidáme k ní pokrájené vnitřnosti, které opepříme bílým pepřem, promícháme a chvíli za stálého míchání smažíme (asi 5 minut). Přilijeme vývar (1.5 litr) a znovu přivedeme polévku k varu.
  • 4
    Mezitím v pánvičce na rozpuštěném másle (1.5 lžíce) uděláme světlou jíšku z hladké mouky, přimícháme do polévky a pomalu vaříme ještě asi 15-20 minut.
  • 5
    V druhé pánvičce osmahneme na rozpáleném másle (1.5 lžíce) nadrobno nakrájené polotvrdé rohlíky.
  • 6
    Polévku podle chuti dosolíme, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželovou nať, polévku nalijeme do teplých talířů, ke každé přidáme 1-2 lžíce osmažených rohlíků a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.