Jednoduchý recept

Polévka s jehněčím mozečkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32572

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
200 g Jehněčí mozeček
150 g Jehněčí plíčky
200 g Jehněčí srdce
150 g Játra jehněčí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
2 l Voda pitná
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
5% Sacharidy 17 g
33% Tuky 25 g
6% Sodík 121 mg
35% Bílkoviny 20 g

Polévka s jehněčím mozečkem postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer, cibuli, česnek a petržel očistíme a omyjeme.

2

Jehněčí mozeček, plíčky, srdce a játra omyjeme. Maso dáme do studené vody (2 litry). Přidáme očištěnou nepokrájenou zeleninu, celou jednu očištěnou cibuli i s hnědou slupkou a sůl (0.50 lžíce). Přiložíme ještě kuličky černého pepře, nové koření, bobkový list a maso vaříme doměkka (asi 45 minut). Potom vývar scedíme a zachytíme.

3

Játra, plíčky a srdce pokrájíme na nudličky, mozeček odblaníme a pokrájíme na kousky. Oloupanou druhou cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na másle (2 lžíce) ji podusíme, přidáme k ní pokrájené vnitřnosti, které opepříme bílým pepřem, promícháme a chvíli za stálého míchání smažíme (asi 5 minut). Přilijeme vývar (1.5 litr) a znovu přivedeme polévku k varu.

4

Mezitím v pánvičce na rozpuštěném másle (1.5 lžíce) uděláme světlou jíšku z hladké mouky, přimícháme do polévky a pomalu vaříme ještě asi 15-20 minut.

5

V druhé pánvičce osmahneme na rozpáleném másle (1.5 lžíce) nadrobno nakrájené polotvrdé rohlíky.

6

Polévku podle chuti dosolíme, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželovou nať, polévku nalijeme do teplých talířů, ke každé přidáme 1-2 lžíce osmažených rohlíků a podáváme.

Poznámka

Tuto polévku mohou uvařit lidé, kteří chovají ovce - z vlastního chovu, jehněčí vnitřnosti na trhu se nedají dostat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept