Recept

Pohanková pražená polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32596

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 kávová lžička Kmín celý
50 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
40 g Pohanka
20 g Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 789kJ
5% Sacharidy 19 g
52% Tuky 39 g
19% Sodík 374 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pohanková pražená polévka postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer, petržel, česnek a šalotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.

2

V hrnci rozehřátém másle a sádle podusíme všechnu zeleninu, pak k ní přimícháme pohankovou krupici, promícháme, krátce osmažíme a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme kmín, sůl, pepř a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.

3

Do hotové polévky přimícháme rozkvedlaná vejce, která povaříme jen

4

1-2 minuty. Polévku dosolíme podle chuti, zamícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept