Recept

Losos ve smetanové omáčce s těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32607

Ingredience

120 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
450 g Losos ve vlastní šťávě
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
400 g Těstoviny Conchiglie
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 133kJ
19% Sacharidy 67 g
49% Tuky 37 g
56% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Losos ve smetanové omáčce s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

Nakrájenou cibulku a drcený česnek smažíme na slabém ohni na másle asi 3 minuty do změknutí. Poprášíme moukou a ještě asi 1 minutu mícháme. V jiné nádobě smícháme mléko a zakysanou smetanu a směs za stálého míchání postupně nalijeme na cibuli. Omáčku mícháme při střední teplotě ještě asi 3 minuty, až se začne vařit a zhoustne.

3

Do omáčky dáme lososa a petrželku a za stálého míchání je prohřejeme. Potom přidáme okapané těstoviny a zamícháme. Před podáváním pokrm ochutíme citronovou šťávou a dochutíme pepřem a solí.

Poznámka

Místo lososa můžeme použít konzervovaného tuňáka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept