Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 32610

Ingredience

15 g Bazalka
2 kávová lžička Chilli paprička
450 g Krájená rajčata s bazalkou
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Olej olivový
500 g Olihně
5 g Pepř cayenský
150 g Pórek
5 g Sůl
500 g Těstoviny Linguine
125 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek
15 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 808kJ
30% Sacharidy 108 g
12% Tuky 9 g
32% Sodík 648 mg
70% Bílkoviny 39 g

Olihně s linguine postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Tělo olihní nakrájíme na proužky, chapadla rozřízneme ostrým nožem. Plátky ozdobíme zářezy ve tvaru čtverečků a chapadla rozdělíme na 4 díly.

2

Osmažíme na oleji asi 2 minuty nakrájený pórek, přidáme k němu drcený česnek a ještě asi 1 minutu mícháme při nízké teplotě. Potom postupně vmícháme nasekané chilli papričky a cayenský pepř, drcená rajčata, rybí vývar, bylinky a sůl a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut vaříme.

3

Do omáčky vložíme olihně a vaříme je 5-10 minut doměkka. Špagety upravíme na talíře a zalijeme omáčkou s kousky olihní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept