Rýžová pánev se zeleninou a ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová pánev se zeleninou a ananasem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32617 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
300 g | Ananas |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže jasmínová |
100 g | Shiitake houby |
1 ks | Zázvor celý |
250 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 823,4mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 239,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Shiitake houby, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová pánev se zeleninou a ananasem postup přípravy receptu:
1 | Rýži si uvaříme den předem. Ananasovou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme také na kostičky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor najemno nasekáme. Houby očistíme, odřízneme třeně a větší kloboučky rozpůlíme. |
2 | Ve woku rozpálíme oba druhy oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme ananas, zelí, houby, cukr a za stálého míchání cca 5 minut restujeme. Poté přilijeme vývar. Rýži promícháme a přidáme k zelenině. Na silném ohni ještě 3-4 minuty opékáme. Dochutíme pepřem, sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Zázvor cca 2 cm velký kousek.