Jednoduchý recept

Rýžová pánev se zeleninou a ananasem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32617

Ingredience

300 g Ananas
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže jasmínová
100 g Shiitake houby
250 g Zelí čínské
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 791kJ
24% Sacharidy 88 g
12% Tuky 9 g
10% Sodík 200 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rýžová pánev se zeleninou a ananasem postup přípravy receptu:

1

Rýži si uvaříme den předem. Ananasovou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme také na kostičky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor najemno nasekáme. Houby očistíme, odřízneme třeně a větší kloboučky rozpůlíme.

2

Ve woku rozpálíme oba druhy oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme ananas, zelí, houby, cukr a za stálého míchání cca 5 minut restujeme. Poté přilijeme vývar. Rýži promícháme a přidáme k zelenině. Na silném ohni ještě 3-4 minuty opékáme. Dochutíme pepřem, sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Zázvor cca 2 cm velký kousek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept