Recept

Rýže s jehněčím masem, hrozinkami a mandlemi

  • Írán
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32622

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Cibule
50 g Hrozinky
600 g Jehněčí plec
0,5 kávová lžička Kardamom
1,5 kávová lžička Kurkuma
30 g Mandle
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Pistácie
1 ks Pomeranče
400 g Rýže basmati
1 špetka Sůl
350 ml Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 832 kcal
Kilojoule 3 480kJ
29% Sacharidy 103 g
38% Tuky 28 g
10% Sodík 194 mg
77% Bílkoviny 43 g

Rýže s jehněčím masem, hrozinkami a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Rýži zalijeme vroucí vodou a vaříme cca 7 minut. Poté necháme okapat. Hrozinky krátce namočíme do horké vody. Oloupanou cibuli najemno nasekáme, maso nakrájíme na malé kousky.

2

Rozpálíme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm cibuli. Přidáme pepř, mletý kardamom, kurkumu a chilli a krátce orestujeme. Přidáme maso. Šafrán rozmícháme v trošce horké vody a vmícháme k masu, společně s hrozinkami. Podlijeme vodou, ochutíme solí a zakryté dusíme na mírném ohni cca 60 minut.

3

Mezitím omyjeme důkladně pomeranč, nastrouháme z něj trochu kůry a šťávu vymačkáme. Obojí vmícháme do masa. Do hrnce vlijeme zbytek oleje a 100 ml vody, přisypeme 1/3 rýže a rozložíme na ni 1/2 masa. Nasypeme další 1/3 rýže, překryjeme zbytkem masa a navrstvíme zbytek rýže. Posypeme nasekanými pistáciemi a mandlemi. Na hrnec posadíme pokličku obalenou utěrkou a na mírném ohni dusíme cca 1 hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept