Ovocovka rambulice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocovka rambulice
Ovocovka rambulice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32625 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 špetka | Badyán |
30,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček |
100 g | Hrušky |
200 g | Jablka |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
3 dl | Mléko plnotučné |
2 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
200 g | Švestky |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 132g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 166,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 465,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Hrušky, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Maizena - kukuřičný škrob, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ovocovka rambulice postup přípravy receptu:
1 | Omytá a očištěná jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Omyté švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Ovoce dáme vařit do vody, kterou ochutíme špetkou soli, badyánem, hřebíčkem a skořicí. Pomalu vaříme a když je ovoce rozvařené, podle chuti polévku osladíme. |
2 | V mléku si rozmícháme maizenu, polévku zahustíme, ještě povaříme 1-2 minuty a podáváme. |
Poznámka
Ovocnou polévku podáváme se sladkým piškotovým koláčem.