Recept

Brambory zapečené v troubě

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Brambory zapečené v troubě 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 32632

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Kmín celý
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Petržel - nať
3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 586kJ
7% Sacharidy 27 g
38% Tuky 29 g
21% Sodík 410 mg
11% Bílkoviny 6 g

Brambory zapečené v troubě postup přípravy receptu:

1

Brambory umyjeme a ve slupce je dáme vařít do solené vody. Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a naskládáme na máslem vymaštěný pekáč. Brambory opepříme, osolíme, posypeme slakdou paprikou.

2

Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a dáme do trouby na 5 minut zapéct, aby se ná roztavil sýr.

3

Nakonec posypeme nadrobno nasekanou petrželku.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Brambory zapečené v troubě
Tady tomuto receptu palec nahoru nemůžu dát, protože mezi ingrediencemi a postupem jsou rozpory. V postupu se píše o smetaně a sýru, ale v ingrediencích nejsou uvedeny. Použila jsem o dost méně koření, kmín byl drcený. Smetana byla 33%, měla jsem ji hodně vychlazenou, tak na fotu z přípravy je vidět mléčný tuk. Pět minut na zapečení nestačilo, zapékala jsem trošku déle. Cibule ale nebyla úplně měkká, i když byla nakrájená najemno. Já osobně zapékám syrové brambory zalité smetanou, není s tím tolik práce. Kdo má doma větší jedlíky, přidá trochu brambor.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept