Recept

Špagettini s chobotnicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32641

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Chilli omáčka
1 kg Chobotnice
60 g Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
450 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
500 g Těstoviny Spaghettini
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 059kJ
28% Sacharidy 100 g
11% Tuky 8 g
53% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 55 g

Špagettini s chobotnicí postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

Chobotničky ostrým vykucháme, odstraníme váček s barvivem, ústní část nadzdvihneme a odřízneme, stejně jako přísavky a špičky chapadel. Chobotničky omyjeme, opláchneme, osušíme a můžeme je překrojit na polovinu.

3

Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na malém ohni, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, bílé víno, chilli omáčku, bazalku, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a omáčku 10 minut zvolna vaříme.

4

Chobotničky vložíme do omáčky a vaříme je 5-10 minut, až změknou. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a navrch nalijeme omáčku s chobotničkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept