Těstoviny s treskou a klíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s treskou a klíčky
Těstoviny s treskou a klíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32643 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Dýňová semínka |
150 g | Fazolové klíčky |
125 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
30 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Orecchiette |
350 g | Treska uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 490,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýňová semínka, Fazolové klíčky, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Těstoviny Orecchiette, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s treskou a klíčky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme tresku s mlékem, přilijeme tolik vody, aby byla zakrytá, vaříme ji asi 5 minut, až změkne. Potom ji opláchneme studenou vodou, stáhneme kůži, vykostíme a rozebereme na větší kousky. |
2 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. |
3 | Mrkev nakrájíme na plátky. Na velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce arašídového oleje, na něm osmažíme mrkev a kolečka cibule tak, aby zůstala ještě křupavá. Vmícháme fazolové klíčky, sójovou omáčku a sezamový olej. Osolíme a opepříme. |
4 | Na pánev přidáme těstoviny, sezamová semínka, rybu a zbývající lžíci arašídového oleje. Mírně protřeseme, dáme na talíře a servírujeme. |