Kapustnice ze Skalice
110 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 1kilogramVepřové koleno
- 100gramůHovězí maso zadní
- 100gramůVepřová uzená plec
- 30gramůHouby sušené
- 2lžíceSádlo škvařené
- 300gramůZelí kysané
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 0,5lžíceSůl
- 60gramůKlobása uzená
- 2litryVoda pitná
- 1decilitrVíno červené
- 50gramůŠvestky sušené vypeckované
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
52 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
702 mg
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Očištěné vepřové koleno, hovězí libové a uzené maso omyjeme. Sušené vypeckované švestky omyjeme. Omyté sušené houby namočíme na 30 minut.
- 2V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme šalotku, přimícháme kysané zelí a sladkou papriku, promícháme a krátce podusíme (asi 10 minut). Pak přidáme maso, švestky, houby, celý pepř, bobkový list, sůl a celou domácí klobásu.
- 3Všechny ingredience zalijeme 1,5-2 litry vody, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 70 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Maso z kolena obereme a s ostatním masem ho pokrájíme na kousky, klobásu pokrájíme na kolečka. Pak maso s klobásou vrátíme zpět do polévky.
- 4Nakonec do polévky přilijeme červené víno, chvilku povaříme (přibližně 10 minut), podle chuti dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.