Kapustnice ze Skalice

110 min.

Ingredience

      • 2kusyŠalotka
      • 1kilogramVepřové koleno
      • 100gramůHovězí maso zadní
      • 100gramůVepřová uzená plec
      • 30gramůHouby sušené
      • 2lžíceSádlo škvařené
      • 300gramůZelí kysané
      • 1lžičkaPaprika mletá sladká
      • 0,5lžičkaPepř černý celý
      • 1kusBobkový list
      • 0,5lžíceSůl
      • 60gramůKlobása uzená
      • 2litryVoda pitná
      • 1decilitrVíno červené
      • 50gramůŠvestky sušené vypeckované
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    696 kcal
    Bílkoviny
    41 g
    Tuky
    52 g
    Sacharidy
    15 g
    Vláknina
    702 mg
    Cukr
    126 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Očištěné vepřové koleno, hovězí libové a uzené maso omyjeme. Sušené vypeckované švestky omyjeme. Omyté sušené houby namočíme na 30 minut.
    • 2
      V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme šalotku, přimícháme kysané zelí a sladkou papriku, promícháme a krátce podusíme (asi 10 minut). Pak přidáme maso, švestky, houby, celý pepř, bobkový list, sůl a celou domácí klobásu.
    • 3
      Všechny ingredience zalijeme 1,5-2 litry vody, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 70 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Maso z kolena obereme a s ostatním masem ho pokrájíme na kousky, klobásu pokrájíme na kolečka. Pak maso s klobásou vrátíme zpět do polévky.
    • 4
      Nakonec do polévky přilijeme červené víno, chvilku povaříme (přibližně 10 minut), podle chuti dosolíme a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.