Mandlové hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové hříbky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32666 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
300 g | Kakao - prášek |
200 g | Mandle |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na spojení | |
---|---|
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 8,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.

Mandlové hříbky postup přípravy receptu:
1 | Na válu smícháme umleté mandle s cukrem a bílky do pevné hmoty. Rozdělíme ji na třetiny, do jedné zapracujeme kakaový prášek. |
2 | Z kakaové hmoty tvarujeme kloboučky hříbků, ze zbylé hmoty nožičky. Nožičky vytvarujeme tak, aby hříbky pevně stály. Klobouček s nožičkou spojíme bílkem. |
3 | Houby klademe na plech s fólií a necháme hříbky zaschnout. |