Pečená zelenina se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zelenina se špagetami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32687 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
125 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
250 g | Paprika červená |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
500 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 854,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ocet vinný, Paprika červená, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená zelenina se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Česnek rozdělíme na stroužky a oloupeme. Rajčata a cibuli rozpůlíme. Papriky rozpůlíme a odstraníme z nich semena a přepážky. |
2 | Zeleninu rozložíme v jedné vrstvě do velkého pekáče, přelijeme ji octem a olejem, osolíme a opepříme. Pečeme doměkka asi 50 minut při 190 °C, po vychladnutí ji rozmixujeme na hladkou kaši, podle chuti přisolíme a připepříme. |
3 | Ke konci pečení zeleniny připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. |
4 | Na talíře dáme těstoviny, přidáme rozmixovanou pečenou zeleninu. Jednotlivé porce posypeme hoblinkami parmazánu, olivami a pepřem. |