Recept

Jablečný závin z bramborového těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 32714
Kategorie: Záviny

Ingredience

300 g Brambory
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Mouka pšeničná hladká
8 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
3 kávová lžička Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 kg Jablka
1 polévková lžíce Skořice mletá
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 134kJ
22% Sacharidy 78 g
29% Tuky 21 g
6% Sodík 118 mg
17% Bílkoviny 9 g

Jablečný závin z bramborového těsta postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme.

2

Strouhanku usmažíme na másle, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.

3

Na válu smícháme brambory, sůl, kypřící prášek, změklý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého rozválíme tři placky.

4

Placky posypeme strouhankou, jablky, ustrouhanou citronovou kůrou, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě.

Poznámka

Upečené záviny necháme jen krátce zchladnout a krájíme je na řezy, které sypeme moučkovým cukrem s vanilkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept