Recept

Jablečný závin z pivního těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32718

Ingredience

125 g Hera
300 g Mouka pšeničná hladká
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,3 kávová lžička Sůl
Na náplň
3 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Hrozinky
800 g Jablka
6 polévková lžíce Kokos strouhaný
3 polévková lžíce Ořechy vlašské
3 kávová lžička Skořice mletá
Na potření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
16% Sacharidy 59 g
30% Tuky 22 g
2% Sodík 47 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jablečný závin z pivního těsta postup přípravy receptu:

1

Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky se solí, přidáme změklý tuk a pivo. Poté položíme do mísy, přikryjeme fólií, necháme na stole alespoň půl hodiny odpočinout.

2

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na tenké plátky.

3

Z těsta vyválíme dvě placky, posypeme strouhaným kokosem, připravenými jablky, skořicí, cukrem, hrozinkami a nasekanými ořechy.

4

Placky zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne.

Poznámka

Vychladlé záviny posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a krájíme na řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept