Jablečný závin z pivního těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný závin z pivního těsta
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32718 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
125 g | Hera |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na náplň | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
800 g | Jablka |
6 polévková lžíce | Kokos strouhaný |
3 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
3 kávová lžička | Skořice mletá |
Na potření | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 194,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Kokos strouhaný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablečný závin z pivního těsta postup přípravy receptu:
1 | Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky se solí, přidáme změklý tuk a pivo. Poté položíme do mísy, přikryjeme fólií, necháme na stole alespoň půl hodiny odpočinout. |
2 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Z těsta vyválíme dvě placky, posypeme strouhaným kokosem, připravenými jablky, skořicí, cukrem, hrozinkami a nasekanými ořechy. |
4 | Placky zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne. |
Poznámka
Vychladlé záviny posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a krájíme na řezy.