Recept

Baklažánový salát s prosciuttem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32728
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
500 g Lilek
10 g Mouka pšeničná hladká
250 ml Olej olivový
200 g Prosciutto sušené
200 g Řeřicha
6 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na zálivku
40 ml Citronová šťáva
10 ml Olej olivový
20 g Oregano čerstvé
20 g Petržel kudrnka
3 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 631kJ
5% Sacharidy 18 g
48% Tuky 36 g
47% Sodík 944 mg
15% Bílkoviny 8 g

Baklažánový salát s prosciuttem postup přípravy receptu:

1

Baklažány omyjeme a osušíme, nakrájíme na centimetrové plátky, rozložíme na tác, osolíme, necháme 20 minut pustit šťávu. Mezitím uvaříme vejce natvrdo 8 minut, ihned zchladíme pod vodou a oloupeme.

2

V pánvi rozpálíme polovinu oleje a orestujeme nakrájený česnek, dokud nezměkne, přidáme opláchnuté, osušené plátky baklažánu, obalené v hladké mouce. Osmahneme do světlehněda, osušíme na papírové utěrce.

3

Na tác rozložíme řeřichu, poklademe osmaženými plátky baklažánu a plátky prosciutta, posypemem nasekanými vejci.

4

V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, oregano a petrželku a hotovou zálivkou polijeme baklažánový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept