Sladký jáhlový hubovec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký jáhlový hubovec
Sladký jáhlový hubovec
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32747 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 g | Houby sušené |
50 g | Hrozinky |
300 g | Jáhly - loupané proso |
80 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
70 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
80 g | Švestky |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 186,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Jáhly - loupané proso, Ořechy vlašské, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký jáhlový hubovec postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby promyjeme a namočíme do studené vody přibližně na 20 minut. Pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky. Hrozinky a sušené švestky bez pecek promyjeme v sítu, necháme odkapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky. |
2 | Jáhly promyjeme v sítu pod horkou tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme mlékem (7 dl), přidáme máslo (50 g), špetku soli, pomalu vaříme přibližně 20-30 minut doměkka. |
3 | Do uvařených jáhel zamícháme hrozinky, pokrájené švestky, houby, pokrájené vlašské ořechy, pokrájené rohlíky a moučkový cukr (2 lžíce). Směs dobře promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme mlékem (3 dl) s rozšlehanými vejci, dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova. |
4 | Jáhlový houbanec posypeme moučkovým cukrem (1 lžíce) a podáváme. |